Meer weten?
bel 040-2315005

Geef de pen door

Geef de pen door

Mijn naam is Paul Gelissen, ik ben 25 jaar oud en ik werk als ervaringsdeskundige bij Markieza. Ik voer hier verschillende taken uit. Ik geef onder andere les en trainingen, ik coach studenten en ik draai verschillende projecten. Ook ontwikkel ik (nieuwe) producten voor Markieza.

Vooral de prettige werksfeer en de grote diversiteit in mijn werk, maken dat ik het hier erg naar mijn zin heb.

Naast mijn werk bij Markieza ben ik bij verschillende andere projecten betrokken die gaan over de participatie van jongeren en jeugdzorg.

Veel mensen van Markieza kende ik al voordat ik bij Markieza ging werken vanuit mijn vrijwilligerswerk bij het Cliëntenbelangenbureau (nu Groeirijk) van de GGzE en verschillende empowermenttrainingen die ik daar gevolgd heb.

Ik ben daarna gestart met de vierjarige opleiding Sociale Studies met Ervaringsdeskundigheid die door de Fontys en Markieza gezamenlijk werd verzorgd. Ook daar had ik dus vaker met Markieza te maken.

In de eerste twee jaar van de opleiding werkte ik bij St. Neos. Bij een aantal van de activiteiten die we daar organiseerden zijn we de samenwerking met Markieza gaan opzoeken. Vanuit die samenwerking is uiteindelijk het aanbod gekomen om bij Markieza te komen werken. Omdat ik het werken met groepen eigenlijk het leukste werk vond om te doen en positieve ervaringen had met Markieza, ben ik daar toen op in gegaan.

Markieza voelde als een warm bad om binnen te komen. Ik merkte al snel: het is niet zo zeer wat Markieza maakt of doet maar het is juist waar we samen voor staan en wie dat doen, dus de mensen die er werken.

Markieza is inmiddels een begrip binnen de wereld van ervaringsdeskundigheid en ik denk dat dat komt doordat we met z’n allen een duidelijke missie hebben. Dat is om ervaringsdeskundigheid in Nederland op de kaart te zetten. Daarin zetten we stappen door bijvoorbeeld het opleiden van ervaringsdeskundigen, maar ook door alle samenwerkingsverbanden die we aangaan.

 

Ik geef de pen door aan Mirjam Steenman, omdat zij als "oudgediende" al een hele tijd meeloopt met de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid en ik benieuwd ben naar wat zij te vertellen heeft. Ik werk altijd erg fijn met Mirjam samen en respecteer het ook enorm dat zij zich na haar pensioen nog steeds inzet voor Markieza.

 Markieza

Bezoekadres:
Vitruviusweg 2
5624 AD Eindhoven

Postadres:
Postbus 4561
5601 EN Eindhoven
tel 040-2315005
info@markieza.org
www.markieza.org

Volg ons op

   

Inschrijven nieuwsbrief

voornaam:
achternaam:
e-mail: