Meer weten?
bel 040-2315005

Alternatieve route inzet ervaringsdeskundigheid (ARIE)

Voor wie?
Voor iedereen die al enige ervaring heeft in het ervaringswerk en/of herstel en die hierin verdieping zoekt. Heb je zelf zicht op je eigen kwetsbaarheid, zet je je eigen ervaringen al in binnen zelfhulp en/of (vrijwilligers-)werk en wil je verdieping qua ervaringsdeskundigheid? Dan is deze leerroute misschien iets voor jou!

Waarom deze leerroute?
Een ervaringswerker sluit aan bij het herstelproces van mensen vanuit het eigen verhaal en vanuit bredere ervaringskennis. Bij afronding van ARIE leerroute ontvang je een ervaringscertificaat van Markieza. Je hebt gedegen kennis over het inzetten van je ervaringskennis als ervaringswerker opgedaan en je weet je ervaringen op een deskundige manier in te zetten ten behoeve van het herstel van cliënten en ten behoeve van het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

De ARIE-leerroute is een CRKBO (centraal Register Kort Beroepsonderwijs) erkende opleiding voor beroepsonderwijs.

Inhoud
Deze leerroute is een verdieping op de termen herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid. In de leerroute ga je aan de slag met de kernwaardes bondgenootschap, wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Voordat je je aanmeldt voor ARIE is het belangrijk dat je al bezig bent met je ontwikkeling op het gebied van herstel, herstelverhaal en ervaringswerk.

In de leerroute maak je een portfolio, waarin je kunt laten zien waar jij goed in bent. De ARIE is een combinatie van theorie, praktijk en coaching. Je krijgt 1 dag in de week onderwijs, daarnaast werk je minstens 18 uur in de week. Dit mag ook vrijwilligerswerk zijn. Het belangrijkste is dat je leert  om kennis en vaardigheden aan te leren  om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke herstelproces en om anderen te leren wat herstel ondersteunende zorg inhoud.

Praktische info

  • Verdieping ervaringsdeskundige thema’s
  • 1 dag per week onderwijs
  • Daarnaast 18 uur per week praktijk
  • Studiebelasting: 26 uur per week
  • Hoeveel deelnemers: minimaal 12
  • Tijd: wisselend
  • Plaats: Vitruviusweg 2, Eindhoven (of in compagny)
  • Kosten: €4.580,-

Aanmelding
Voor aanmelding van ARIE stuur je je CV en een motivatiebrief met daarin een reflectie op je herstelproces naar opleidingen@markieza.org t.a.v. aanmelding ARIE.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor organisaties: ARIE Incompany

Wij bieden deze leerroute ook aan voor organisaties. Als de organisatie minimaal 8 deelnemers heeft kun je in aanmerking komen voor ARIE Incompany. Maak een afspraak over de mogelijkheden bij margreet@markieza.org.  

Markieza

Bezoekadres:
Vitruviusweg 2
5624 AD Eindhoven

Postadres:
Postbus 4561
5601 EN Eindhoven
tel 040-2315005
info@markieza.org
www.markieza.org

Volg ons op

   

Inschrijven nieuwsbrief

voornaam:
achternaam:
e-mail: