Meer weten?
bel 040-2315005

MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen met ervaringsdeskundigheid

 

Voor wie?
Heb je ervaring als cliënt binnen de (psychiatrische) hulpverlening en wil je als ervaringsdeskundig begeleider aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze. Uiteraard heb je de hulpverlening die je zelf hebt gehad, inmiddels goed afgesloten en een plek gegeven. 

Waarom deze opleiding?
Als ervaringswerker ben je in staat om voorbeelden vanuit eigen ervaring te geven en sta je dichterbij cliënten. Je kunt je inbeelden in de leefwereld van de ander en herstelmomenten herkennen. Zoals in alle sociale opleidingen wordt er veel belang gehecht aan samenwerking en basishouding.

Inhoud
De vakken rondom ervaringsdeskundigheid zijn gebaseerd op het herstelondersteunend werken; herstel, empowerment en stigma zijn centrale thema's.
Naast de ervaringsdeskundige vakken volg je een aantal algemeen vormende vakken, zoals: Nederlands, Engels, Burgerschap en Rekenen. Daarnaast zijn reguliere opleidingsonderdelen als loopbaanbegeleiding, uitvoeren van integrale opdrachten en coaching voor verdieping van je ervaringsdeskundige vaardigheden verplicht om je diploma te behalen.
Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Deze werkvelden zijn geschikt voor een stage:

 • Wonen
 • Dagbesteding
 • Ambulante hulpverlening
 • Ondersteuning in de wijk
 • Cliëntenorganisaties – het geven van training of voorlichting

Praktische info

 • 1 dag per week onderwijs
 • Daarnaast 24 uur per week praktijk
 • Totaal ongeveer 40 uur per week studiebelasting
 • Hoeveel deelnemers: 20
 • Tijd wisselend per leerjaar
 • Lessen en coaching op locatie Summa of locatie Markieza, stage bij instelling
 • Kosten op aanvraag
 • 3 jarige BBL opleiding maar 1e leerjaar stage, leerjaar 2&3 leerwerktraject
 • Markieza kan je helpen bij het vinden van de juiste financiering. Dit is onderdeel van de aanmeldingsprocedure. Heb je op dit moment een uitkering? Dan helpen we je om te kijken of het mogelijk is via UWV of gemeente de opleiding te financieren. Heb je op dit moment werk? Dan kijken we samen of je werkgever de opleiding kan betalen.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie: neem contact op met het secretariaat van Markieza via het contactformulier of kom naar onze open koffie momenten voor een persoonlijke uitleg.

 

Deze opleiding wordt in samenwerking met Markieza aangeboden door:

Summa Logo

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmelden?

Om je in te schrijven voor de MBO 4 opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen met Ervaringsdeskundigheid dien je 2 dingen te doen :

1. Digitaal aanmelden bij Summacollege > www.summacollege.nl  

Meld je aan voor de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen Ervaringsdeskundigheid

2. Mail je Curriculum Vitae (CV) + motivatiebrief naar :  opleidingen@markieza.org

In de motivatiebrief willen we graag 2 zaken terugzien:

 • waarom wil je deze opleiding volgen
 • een reflectie op je herstelproces

Wanneer je aan beide voorwaarden (1+2) hebt voldaan dan zal er een selectie op basis van je brief plaatsvinden en word je al dan niet uitgenodigd voor een AMN test bij het Summacollege. Naar aanleiding van de test vindt er een eerste selectiegesprek plaats bij het Summacollege waarbij een ervaringsdeskundige, een docent en een procesbegeleider aanwezig zijn. Na dit gesprek krijg je te horen of je wel/niet uitgenodigd wordt voor een 2e gesprek. Dit 2e gesprek vindt plaats met een procesbegeleider en in dit gesprek wordt met name gekeken naar eventuele randvoorwaarden die nog geregeld dienen te worden en je stagevoorkeur.

Inschrijven voor schooljaar 2018-2019 is per 1 december 2017 mogelijk !!

Je bent empathisch, kunt mensen hoop bieden, maar je kunt ook confronteren als dit nodig is. Want een helpende hand alléén is vaak niet de oplossing. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen zelf (weer) de regie over hun leven gaan voeren.

Markieza

Bezoekadres:
Vitruviusweg 2
5624 AD Eindhoven

Postadres:
Postbus 4561
5601 EN Eindhoven
tel 040-2315005
info@markieza.org
www.markieza.org

Volg ons op

   

Inschrijven nieuwsbrief

voornaam:
achternaam:
e-mail: