Meer weten?
bel 040-2315005

Werken met eigen ervaring

Voor wie?
Voor iedereen die ervaring heeft met psychische en/of verslavingsproblemen en deze kennis en ervaringen wil delen met anderen.

Waarom deze cursus?

  • Ben je bekend met psychiatrie of verslavingsproblemen?
  • Ben je je leven weer vorm en inhoud aan het geven?
  • Wil jij jouw ervaringen met het herstellen van psychische problemen delen met anderen?

Dan is de cursus ‘Werken met eigen ervaring’ misschien iets voor jou!

De weg van herstel is er één van vallen en opstaan. Voor ieder mens verloopt dit proces anders. Tijdens het herstelproces ontwikkel je een eigen deskundigheid over je leven.
Je leert wat wel en niet kan, wat je nodig hebt op verschillende momenten en hoe je je staande houdt in het leven. Deze deskundigheid kun je inzetten in je (vrijwilligers)werk.

Inhoud
Eerst krijg je een gesprek met de trainer van de cursus, waarin je kunt aangeven wat je verwachtingen en wensen zijn. Ook wordt er gekeken of de cursus voor jou geschikt is.

In het eerste blok staan de eigen ervaringen en het herstelverhaal centraal en wat er voor nodig is om dit in te gaan zetten. Ook komen valkuilen aan bod. In het tweede blok geven collega ervaringsdeskundigen informatie over het werk uit de praktijk en leert de deelnemer zijn eigen ideeën hieraan te spiegelen. In het derde blok worden vaardigheden geoefend die belangrijk zijn in het werk als ervaringsdeskundige.

Tijdens de cursus zal maandelijks een evaluatie plaatsvinden om vorderingen en eventuele problemen te bespreken. Je ontvangt een certificaat als je voldoende aanwezig bent geweest (80%) en de opdrachten hebt gemaakt.
De cursus wordt gegeven door een ervaringsdeskundig medewerker en een co-trainer.

Praktische info

  • 12 wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur per week 
  • 5 uur per week voor de opdrachten 
  • Aantal deelnemers: 12
  • Tijd: wisselend
  • Plaats: Vitruviusweg 2, Eindhoven
  • Kosten: 850,- (deze training wordt in bepaalde gevallen vergoed door de gemeente, informatie hierover kun je krijgen bij onze open koffie momenten)

Procedure
Na je aanmelding sturen wij een bevestiging. Zodra er voldoende deelnemers nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek.
Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Geïnteresseerd?
Stuur een mail naar info@markieza.org met daarin je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de naam van de cursus waarvoor je je wilt aanmelden.

De cursus is ontwikkeld door het Basisberaad GGZ, samen met Stichting Rehabilitatie ’92. Het doel van de cursus is om je eigen ervaring met het herstellen van psychische kwetsbaarheid in te zetten voor anderen.

Markieza

Bezoekadres:
Vitruviusweg 2
5624 AD Eindhoven

Postadres:
Postbus 4561
5601 EN Eindhoven
tel 040-2315005
info@markieza.org
www.markieza.org

Volg ons op

   

Inschrijven nieuwsbrief

voornaam:
achternaam:
e-mail: